11 fordeler med en Infrarød Badstue - Behagly.no

10 fordeler med en infrarød badstue

Badstuer har vært et populært tema helt siden 1500-tallet. I dag ser badstuene litt annerledes ut, men helse fordelene er fremdeles mange om ikke flere. I dette blogginnlegget går vi igjennom 11 fordeler ved bruk av en infrarød sauna.

1. Infrarøde badstuer øker din helhetlige helsen, velvære og prestasjoner. 

Det er ikke overraskende at personer som bruker badstuer forteller at jevnlig bruk bidrar til mindre stress. Medisinske studier har bevist flere ganger stress har en negativ påvirkning på vårt daglig liv. Faktisk så er stress den største årsaken til hjertesvikt. Ved å benytte seg av en infrarød badstue 3-4 ganger i uken vil dette bidra til betydelig mindre stress. Varmen fra infrarøde badstuer gir økt blodsirkulasjon og stimulerer frigjøring av endorfiner. Endorfiner er kroppen "feel good" kjemikalie og gir deg en en fantastisk følelse. 

2. Badstuer bidrar til økt restitusjon etter fysisk aktivitet. En badstue får muskulaturen til å slappe av og løsner på muskler og ledd. 

Under høy varme som en infrarød badstue produserer, vil kroppen frigjøre endorfiner (se fordel #1). Endorfiner bidrar til at kropp og sinn slapper av og kan bidra til mindre smerter i muskler og ledd. Etter fysisk aktivitet, spesielt svært intensive treningsøkter er det vanlig å få en sår muskulatur. For å restituere raskere er det avgjørende med god blodgjennomstrømning i både muskler og ledd. 

Ytre varme som kommer fra en infrarød badstue øker kroppstemperaturen og lar blodårene utvide seg samt at blodet strømmer raskere gjennom. Ved bruk av en infrarød badstue etter fysisk aktivitet vil muskulaturen bli mer avslappet, fjerne spenninger og eliminere melkesyre og andre avfallstoffer som kroppen produserer i løpet av en treningsøkt. 

3. Badstuer skyller ut giftstoffer via svette prosessen.

Mange - hvis ikke velg mange av oss, svetter ikke daglig, i hvert fall ikke nok. Dyp svette, har mange helsefordeler. Fordelene ved å svette kan oppnås ved jevnlig bruk av en badstue. Som følge av varmen som badstuen produserer, øker kroppstemperaturen, blodet strømmer raskere og når blodet nærmer seg hud overflaten gir nervesystemet beskjed om at svettekjertler må begynne å produsere svette for å senke kroppstemperaturen. 

Produksjonen av svette er designet for å senke kroppstemperaturen og inneholder 99% vann. Men ved dyp svetting som kan oppnås ved bruk av en badstue vil redusere nivåer av bly, kobber, sink, nikkel, kvikksølv og kjemikalier - som alle er giftstoffer som ofte absorberes av våre omgivelser i dagliglivet. 

4. Badstuer forbedrer hjernens helse.

En 20 år lang studie med over 2,300 deltagere ved et universitet i Finland (University of Eastern Finland) av Dr. Jari Laukkanen og han kollegaer forklarer at bruk av en badstue (4-7 ganger per uke) i omtrent 20 minutter per økt senker risikoen for både Alzheimers og demens.

5. Badstuer senker stressnivået. 

Varmen fra badstuer hjelper kroppen med å slappe av og regulerer kolesterol nivået i vårt blod. Kolesterol er et hormon som blir sluppet ut når vi er stresset, for høyt kolesterol nivå kan føre til mange helseproblemer deriblant problemer med immunforsvaret og søvn. Bruk av badstue flere ganger i uken vil redusere kolesterol nivået i blodet, og istedenfor utslipp av kolesterol vil kroppen produsere serotonin. Serotonin er vårt "lykkelighets hormon" som gjør at vi føles oss bra. 

6. En infrarød badstue gi en dypere og forbedret søvn.

Studier viser at bruk av sauna kan resultere i forbedret og dypere søvn. Årsaken til dette er mange, men ettersom at kroppen blir mer avslappet og stressnivået i kroppen synker, øker søvnkvaliteten. Stress er blant de største årsakene til dårlig søvnkvalitet. Lengre perioder med dårlig søvn kan være skadelig for kroppen. 

7. Bruk av en bærbar badstue kan bekjempe sykdom

En tysk studie viser at bruk av badstuer var i stand til å redusere forekomsten av forkjølelse og influensa betydelig blant deltakerne. Siden kroppen utsettes for varmen fra badstuen, klarer kroppen å produsere hvite blodlegemer raskere, noe som igjen hjelper til å bekjempe sykdommer og hjelper til med å drepe virus.

8. Renser huden og gjør den mykere. 

Badstue er en av de eldste skjønnhets- og / eller helsestrategiene når det gjelder å rense huden. Når kroppen begynner å produsere svette via dyp svetting, blir huden renset og døde hudceller byttes ut - og holder huden i god stand. Svette skyller bakterier ut av overhuden og svette kanaler. Rensing av porene har vist seg å forbedre kapillær sirkulasjon, samtidig som den gir huden en mykere kvalitet.

9. Badstuer forbrenner kalorier 

Å øke kroppstemperaturen har mange fordeler og forbrenning av kalorier er muligens den mest populære. Ettersom at blodet strømmer raskere, trenger kroppen mer energi for å holde følge. Kroppen bruker dermed energi lagrene i kroppen for å oppretteholde denne prosessen.  

10. Badstue er behagelig og føles godt. 

Norge er et land med vinter og lave temperaturen store deler av året, da er det ekstra deilig å kunne hoppe inn i en bærbar badstue og varme opp kroppen. Så ikke bare er det store helsefordeler, men det er utrolig behagelig. 

Tilbake til bloggen